sobota, 14. februar 2009

pošiljanje voščilnic in izmenjava daril

Oni dan (torek, se mi zdi), ko sem se peljala v službo, so mi na Valu 202 polepšali dan. Govora je bilo o današnjem prazniku in o najpogostejših napakah, ki jih moški storijo za Valentinovo. Režala sem se do Ljubljane. :-))))

Novinar je omenjal tri temeljne nasvete, ki naj bi jih moški upoštevali za Valentinovo:

1. ne domnevaj
2. ne skopari
3. brez presenečenj v javnost


Moški svoja dekleta pogosto razočarajo, ko jih zaprosijo za roko. Ženske so pogosto razočarane tudi z načinom izrekanja ljubezni. Moški ljubezen izrečejo na način, za katerega so sami prepričani, da je romantičen. Baje se ženske/partnerice s tem ne strinjajo.
Za večino žensk je (baje) diamantni prstan najbolj zaželeno ljubezensko darilo. Moški pa (napačno) domnevajo, da si nežnejši spol želi zgolj sladke besede ali ljubezenske serenade. Baje si ženske ne želijo g(h)ruljenja svojega moškega.
Prvo pravilo se torej glasi – ne domnevaj.

Če je moški pri izbiri darila ekonomičen in neustvarjalen, lahko čarobnost trenutka hitro izgine. Ženske se baje v takšni situaciji počutijo razočarane. Hitro poberejo šila in kopita, kljub temu, da je (bil) fant zabaven in čeden. Rdeča vrtnica med zobni in sladke besede - je (baje) zarjavelo.
Drugo pravilo – ne bodi skopušen.

Ženske naj bi se počutile neprijetno in osramočeno, če jih moški preseneti v javnosti. Zato se splača upoštevati nasvet in se izogniti kakršnim koli nenadnim izlivom ljubezni na javnem mestu. Skrivanje zaročnih prstanov v torto, puding, morda solato pri ženskah ne deluje več. Takšno početje naj bi bilo zastarelo.
Tretje pravilo - brez presenečenj v javnosti.

Baje pa se v postelji vse poravna. ;-)


2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Hm...!?!? Tele nasvete je delila sigurno novinarka in ne novinar.
(moja razlaga):
1. Ne domnevaj: Romantičen kraj - moški si pač razlagamo po svoje (mogoče kakšen avto salon ali pa pub);
2. Ne bodi skopušen: Že dovolj je vrtnica in kakšna preprosta večerja; važno da se moški tega dneva sploh spomnemo (ponavadi takšne reči radi pozabimo);
3. Brez presenečenj v javnosti - malo je moških, ki bi izkazovali ljubezen v javnosti-žal si ne "zrajtamo"; ponavadi nas mora ženska prijeti za roko, ali pokloniti kakšen poljub. Mislim, da so tudi časi zaročnih prstanov mimo. Ženski je treba kupiti kakšen LCD televizor za zaroko, da lahko potem mi bolje spremljamo nogometno tekmo ali prenos F1.

:):)

Lp,

Anonimni pravi ...

@mali mož: novinar je delil nasvete.
zelo dobra razlaga! :-))))