torek, 9. julij 2019

po dallasu

Potepamo se po Dallasu. Vroče je tudi tu. Visoke temperature lažje prenašamo, saj ni tako lažno kot na Floridi. Domačini pravijo, da bodo temperature v prihodnjih mesecih lahko dosegle tudi 45°C.
Za Florido pa so nama rekli, da rabiš kakšno leto, da se navadiš na vlažno okolje. Je pa bojda faj za pljučka.
Zadnjih nekaj dni si ogledujeml znamenitosti, ki nam jih stric gugl predlaga.
Ogledali smo si Dallas Aquarium. Otroka sta uživala. Jaz pa sem malo vihala nos nad gužvo. Ko pa smo prišli do izhoda, sem šele videla, kaj pomeni gužva. Kolona ljudi, ki je čakala na vstop v akvarij, se je vila kot kača okrog zgradbe. In se neprestano podaljševala. Se splača zgodaj od doma. Ni šanse, da bi čakali.
Isti dan je Andrej našel še luškan pank (Klyde Warren Park), kjer sta tamaladva lahko počofotala med mini vodometi (splash pad). Poleg parka pa je parkiranih kar nekaj food truckov, kjer smo z veseljem pokosili.
V najhujši vročini smo se šetkali po Arboretum in botaničnem vrtu. Ni bilo niti piša vetra. Uf, nam je bilo vroče. ''Sweating as a pig'' je premil izraz. 😂 🐽
Bil pa je del vrta namenjen otrokom. Pripravili so jim različne tematske poskuse (veter, voda, sonce), igre, labirint... naša dva nista hotla stran.


Naslednji dan smo na Pioneer plazi našli okrog 70. bikov... kipov.
Danešnje dopoldne smo si ogledali Mandalay Canal, del poti peš in del z brezplačnim panoramskim vlakom. (Mandalay Canal Walk at Las Colinas)
Popoldne pa smo pobegnili pred vročino v muzej letal-Frontiers of Flight Museum. Znotraj muzeja so uredili še igrala za otroke. Super.

Ni komentarjev: