ponedeljek, 3. avgust 2009

vožnja z jeepi



Iz Uyunija je sledila 3-dnevna vožnja z jeepi po bolivijski puščavi. Prvi dan sem uživala na slanem jezeru (Solar de Uyuni-največje slano lezero na svetu; je del prazgodovinskega slanega jezera Lago Minchin, ki je pokrival večino JZ dela Bolivije. Ko se je površina posušila, je ostalo nekaj "slanih lužic" in nekaj slanih "jezer", vključno s Solar de Uyuni in Salar de Coipasa) in si ogledala sončni zahod na otoku kaktusov ob Laguni Colorado. Tolk lepo, da je bilo že kičasto.
Drugo jutro je sledila vožnja po bolivijskem altiplanu, mimo jezera in vulkanov (Uturunco je visok 6020 in se iz njega še vedno kadi; aha, videla dim). Mrzlo noč (ta noč naj bi bila najbolj mrzla!!!) smo prebrodili z Bacardijem. Tudi vodiči jeepov so si popestrili noč. Da jih ni zeblo ... Kuharica jim je pa pomagala ... Hehe, celo noč so rjuli. Zjutraj smo jih je pa vodič budil. Naš je bil čist prekrokan. Po požirku jegra je prišel malo k sebi. Hehehe, saj smo lepo skrbeli zanj. Sproti smo ga fojtrali. Na koncu je dobil še trinket. No, saj si ga je zaslužil. Avto je ustavil kadar se nam je zahotelo. Še ko sem mešala bacardicolo, da se nisem polila. ;-)
Sledil je še dan vožnje mimo najvišje ležečih gejzirjev (fumarole) na svetu, kopanje v termah (na 4tisočakih), naprej preko Dalijeve puščave, mimo Lagune Verde in vulkana Llicancabur.
Mislim, da slike povejo vse ... Ojej, sem pozabila na vse lamice, vikunje in flaminge, ki smo jih nadlegovali na poti ...
Enkrat popoldan smo prečkali Čilsko mejo. Še prej pa požvečili vse kokine liste, ki so v Čilah prepovedani. :-)
Namestili smo se v oazi San Pedro.

1 komentar:

Anonimni pravi ...

haha a s prešvercala kak list za nas, saj veš čajčki v levccu, ko bo hudo hahaha
nore fotke t.