ponedeljek, 24. maj 2010

Igraj se z mano

Vsak od nas je verjetno že kdaj v življenju izrekel besede »igraj se z mano«, kot povabilo k druženju, skupni dejavnosti, povezovanju. V igri smo si ljudje pogosto veliko bolj enaki in enakovredni, v interakcije stopamo lažje in bolj sproščeno kot v ostalih življenjskih situacijah. Igra je namreč ena od prvih socialnih dejavnosti človeka in kot taka ohranja pristnost in nezavezanost vsem konvencijam zunaj lastnih.
Povezovanje skozi igro je tudi eno od vodilnih načel dogodkov MEDNARODNEGA FESTIVALSKEGA LETA »Igraj se z mano«, ki s svojimi aktivnostmi spodbujajo socialno integracijo oz. inkluzijo med otroci, mladostniki, odraslimi osebami s posebnimi potrebami in večinsko populacijo vseh generacij. MEDNARODNO FESTIVALSKO LETO »Igraj se z mano« poteka v okviru Zavoda za usposabljanje Janeza Levca in Društva za kulturo inkluzije. Dejavnosti pa zaobjemajo veliko število sodelujočih šol, zavodov, nevladnih organizacij in posameznikov, kot tudi vseh ostalih ljudi kateri se znajdejo v povezavi s posameznim dogodkom naključno. In ta množica je velika, ker se dogodki odvijajo na prestižnih in zelo »frekventnih« prostorih, kot so Prešernov trg v Ljubljani, Cankarjev dom, Park Tivoli …





2 komentarja:

Nives pravi ...

Danes popoldan sem bila na Prešircu pa te nisem opazila, tvojo sodelavko Tamaro pa sem. Kje si se potikala:)?

andreja pravi ...

ooo, lepo! festival se dogaja dopoldan, do 13 ure, samo v petek bo cel dan. Danes dopol. sem bila na prešercu, popol. pa smo imeli piknik pred domom. Popol. je imel pa Iztok Čop festival, pa smo bili tud mi povabljeni.
;-) Pridi še kaj mimo!