ponedeljek, 17. september 2007

Brnik? Ne, letališče Jožeta Pučnika Ljubljana.

Na blogu od solista sem našla tale "vic". Še zdaj se smejem. :-)

Pilot: We should already land in Slovenia.
Kopilot: I can not find airport on map.
Pilot: Find Aerodrom Brnik.
Kopilot: None.
Pilot: Airport Brnik?
Kopilot: No.
Pilot: Try Aerodrom Ljubljana.
Kopilot: Hmm, not.
Pilot: What about Airport Ljubljana.
Kopilot: Not found...
Pilot: Ok, what is the nearest airport on map?
Kopilot: Oh. Umm, it says: LETALISKE DŽOZI PJUKNIK!??
Pilot: Fuck, turn around!! We are lost somewhere in Africa!

6 komentarjev:

Sofija pravi ...

O.k. dobra šala.

Samo drage moje, če nebi bilo Džozi Pjuknik alias Jože Pučnik, bi tanko piskal. Osamosvojitev naše ljube domovine, bi bila prestavljena za nedoločen čas.

Vedno se najdejo 'blazno pametni' ljudje, ki se ne strinjajo (nima veze s čim- oni so proti). Dosti pomislekov je bilo izrečenih na premajhnost Slovenije in Jožeta Pučnika (ZDA-JFK). Hja, verjetno bo malo kateri turist vedel, kdo je JP- se bo pa pozanimal! Evo ti promocijo- ni je večje kot človeška radovednost.

Ni mi vseeno, da večina mlajše generacije ne razume, kdo je bil JP. Posebno grenkobo čutim, ker vem, da JP še vedno ni dobil primernega položaja v SLO zgodovini...

Tako, da po mojem mnenju, je poimenovanje letališča po tako hrabrem človeku, najman kar lahko storimo za promocijo svoje lastne zgodovine in domovine.

Zakaj nebi bili domoljubi?

Andreja pravi ...

pucnik gor al pa dol... smesen je pa vseeno :-)

Anonimni pravi ...

sej ne gre le za to, da joze pucnik ni bil edini (ali najpomembnejsi...), ki je bil zraven pri pomembnih dogodkih za slovenijo (pri njem gre za osamosvojitev, pri drugih ne gre za politicna dejanja), gre predvsem za nacin kako so spremembo izvedli...
in pa ja, zakaj pa ne bi blo letalisce edvarda rusjana?
pa tale primerjava z zda...tega pa res nocmo...

se pa strinjam, da radovednost lahko dobra promocija...
teja

Sofija pravi ...

Se strinjam, da izvedba ni bila narejena korektno.

Glede osamosvojitve: res je, ni bil edini- je bil pa vodilna sila. Žal, ljudje niso seznanjeni z njegovimi podvigi. Redki so, ki vedo za vsa njegova dejanja pred 1990. Govorim o financiranju, moralni podpori(ne pozabimo, da je bil v arest, izgnan iz države...), političnem izigravanju, promociji slo v tujini, dobri kontakti v Nemčiji (upam, da je vse splošno dejstvo, da je samostojno slo 1991 prvi priznal Janez Pavel II, od držav pa Nemčija, pa tudi baltske države so bile med prvimi- pa pustimo to)

Zanimiva je, reportaža Rosvite Pesek, ki govori o manipulaciji predvolilnega boja med Kučanom in Pučnikom. Slednji, res ni bil dober govorec, taktik... Je pa bil načelen človek, ki ni spreminjal svojih stališč glede na stanje duha v državi.
O g.Pučniku, bi se lahko razpisala. Skratka, po mojem skromnem zgodovinskem mnenju velik človek!

Glede samega poimenovana letališča... Hja, kaj pa Francija? Pa še cel kup takšnih držav je... Glede izumiteljev, tehnikov, umetnikov, športnikov, generalov... Pač, je slo neke vrste fenomen, imamo celo četico ljudi na katere smo lahko ponosni. Samo, iztopa pa en človek na katerega smo lahko ponosni in zahvalni za našo samostojnost( pri samostojnosti ni zanemarljivo, da živimo prvič v zgo. v svoji državi) - in seveda, žal, tudi izpolnjuje kriterije post mortum...

Skratka, izbira pravilna, izvedba pa ne vredna njegovega imena.

Pa jebat ga! Kar je, je:)

Anonimni pravi ...

jst bi bla bolj zadovoljna, ce bi bilo letalisce po Rusjanu... in mi mone, k bi lahko se njegove ostanke prpeljali domu... ne!

Za takeakcije smo slovenci res butasti!!! Vsi so pred nami!

http://www.mojvideo.com/video-letalisce-brnik-joze-pucnik/6b52f3f707e43cb97bbf

Unknown pravi ...

ja smešnooooooooooooooo za popizdit
še mama se smeje