sreda, 12. november 2008

impro

Impro liga, vseslovensko prvenstvo v gledališki improvizaciji, je projekt KUD-a France Prešeren v Ljubljani. Ustanovljena je bila leta 1993 z uradnim razglasom v reviji Mzin, ko je Andrej Rozman - Roza v imenu ustanovitelja lige Gledališča Ane Monro k sodelovanju v improvizacijskih igrah povabil skupine z različnih koncev Slovenije. Danes v okviru predstav Impro lige nastopa preko 100 improvizatorjev različnih starosti.
Včeraj sem se smejala Javšniku in Improvokatorem. Improvokatorje sestavlja skupina fantov in deklet, ki s svojimi domislicami, humorjem in razgledanostjo presenetijo tudi največje razvajence odrskih umetnosti. Predstava, ki ji usodo kroji publika (predlaga naslove, žanre, osebe ter jim določi karakterje, stanja, napake), preseneča iz minute v minuto, gledalce pa drži v napetosti in pričakovanju ter jih skozi salve smeha pripelje do konca, ki pa si ga niti gledalci niti nastopajoči sploh ne želijo več.
Ekipa je zakon. Nasmejala sem se do solz. Tokrat ne v KUD-u, ampak v KMŠ-ju.
Ekola, pa imam že eno zaobljubo za leto 2009 - večkrat "po smeh" na impro! Vsaj enkrat mesečno ... če bo mogoče. Teeeeeja! (prijateljica, zelo dobra improvizatorka, ampak je še nisem videla na odru)


3 komentarji:

Anonimni pravi ...

hudiča, včeri bi mi pa ratalo k bla prej konc šihta...
moram pogledat kdaj bo še kje, da me žagar prej zamenja kakšen dan...
t.

Anonimni pravi ...

v četrtek greva-traja eno uro, pal greva pa domov ... žabi pa pride 15 do ... sploh ni panike, babe nama pa stole pršparajo in pivo naročijo :-)))))))))

Anonimni pravi ...

super smo se meleeeeeeeeeeee