nedelja, 3. maj 2009

še

... o Pisi in Lucci.
Mislim, da smo v Piso prispele v poznih popoldanskih urah (ponedeljek). Bližal se je večer in pred okušanjem belega vina, smo morale najti še en poceni hotel. LP je zelo skop kar se tiče low budget hotelov. Tako smo hitele po mestu in se dobrikale prijaznim receptorjem. Na koncu smo se le odločile in poiskale hotel Astor iz LPja. Jp, ni švoh za lastnika hotela, če je njegov naslov objavljen v LPju. Itak, da je bilo že vse polno. Receptor nam je najprej ponudil dražji sosedov apartma za pet oseb. Ko je videl naše odkimavanje, se je spomnil še na enega prijatelja, ki ima hotel še bližje poševnemu stolpu, na drugi strani Arne. Kar po telefonu se je zmenil za sprejemljivo ceno (20 ojrov na osebo), in vključeno parkirišče . Samo za info-60 orov pride triposteljna soba v hotelu z **. Me pa smo se razvajale v hotelu *** (Hotel Capitol, Via Enrico Fermi, 13, 56126 Pisa) s sexi receptorjem (o tem več Tanja). Nina se je zmenila za njami zajtrk. Prijazen, predvsem pa simpatičen receptor, nam je zaupal tudi ključ od vhodnih vrat hotela, ker do desetih pač ne moremo pridi "domov". :-))))
Če smo zvečer spoznale kulinarično del mesta, smo si naslednji dan ogledale Trg čudes in se na stoinen način slikale ob poševnem stolpu.
Pisa je bila nekdaj pomorska velesila. Danes jo bolj poznamo po poševnem stolpu, ki stoji na Trgu čudes. Ta s svojimi slavnimi spomeniki predstavlja enega izmed najpomembnejših arhitekturnih kompleksov na svetu.

Pred odhodom domov pa smo se zapeljale še do mesta Lucca.

Mesto Lucca je poznano po tem, da je bila zgrajeno kot grad obkrožen z zidovi, to je bilo in še je vedno zelo pomembno za toskansko in italijansko kulturno nasledstvo. Ti zidovi so zelo dobro ohranjeni in predstavljajo nacionalni ponos.

V bližini Lucce se nahajajo prelepe mestne plaže, do njih se lahko odpravite kar peš iz mesta Lucca. Tretji razlog zakaj obiskati Lucco pa so znosne cene. V tem mestu si lahko vsakdo privošči kakšen spominek ali poskusi kakšno italijansko specialiteto. Lucca je zgrajena v romanskem stilu. Zelo prelep primer romanskega stila so katedrala San Micheli in San Martino.

Zagotovo je pustilo mesto vtis. Malo manj kosilo, ki smo si ga privoščile na sončku v eni od gostiln v Romanskem amfiteatru. Noge smo si raztegnile s sprehodom po obzidju, ki ga domačini uporabljajo za rekreacijo po ali kar med službo. Tanja je nekje zasledila, da vsako leto prirejajo tudi maraton po obzidju. Mislim, da meri en krog približno pet kilometrov (4,2 km). Torej, za je za polmaraton treba odteči kar nekaj krogov. Mora biti pa zelo zanimivo. Me mika. :-)

Privoščile smo si še sladico, plačale parkirnino in jo mahnile proti domu.

Čudovit izlet, zgodovinsko in kulinarično bogat (hihihih), priporočam vsem-mladim in starim, samskih in družinam.

Ni komentarjev: