sreda, 11. avgust 2010

Iz Chengdu/ja smo sli v Leshan, kjer je v hrib, tik ob sotocju treh rek, vklesan najvecji Buda na svetu. Samo njegova usesa merijo 7 metrov. Od stopal do vrha glave sva prehodili stopnice v visini 71 metrov. Tukaj ne bova omenile horde kitajskih turistov, ki so vsi sli na nedeljski izlet, zato je bilo treba cakati dobre 3 ure do zacetka stopnic. Najini mnenji sta razlicni - Andreja je bila navdusena, Tanja malo manj. Budo smo si ogledali iz vseh smeri - iz leve, desne, spodaj, zgoraj in tudi obleceni z resilnimi jopici na colnu.
Budo so izklesali z namenom, da bi Buda pomagal brodarjem, ki so na tem delu reke pogosto potonili. Odgovor ali je zares pomagal, je ............? Da. Ves odpadni material so namrec zmetali v reko in tako zapolnili dno, da so nevarne brzice tako izginile.
Zvecer nas je v Emei-ju cakala aerobika in ples v parku z lokalnimi zenskami, ki si tako krajsajo soparne nedeljske vecere. Ja, malo smo pomigale z njimi. Lustno.
Nekoliko manj lustna je bila 10-urna voznja v Jinjiang z nocnim vlakom. Imeli smo sicer spalnike - hard sleep - pograd s tremi lezisci, kjer smo, natlaceni kot sardelice, odstevali minute do jutra. Uspelo nama je dobiti najvisji lezisci - vec kot 2 metra visoko in s hrupnim ventilatorjem tik ob glavi. Iz vlaka pa takoj na bus ...
Se bolj pestra je bila ta 8-urna voznja z busom v Lijiang. Tudi tu smo imeli spalnike. Predstavljajte si avtobus, natlacen z ozkimi in kratkimi pogradi ter umazano posteljnino. Ampak ce to odmislis, je bilo pa kar carsko se vozit cez hribe na postelji z razgledom. Ne dozivis vsak dan :)
Lijiang (izg.Lidzian) imenujejo kar kitajske benetke, najbolj romanticno mestece na Kitajskem. Ves dan smo preziveli na kolesu in Andrejo sedaj boli rit. V mestu Beisha smo spoznavali navade, obicaje pisanega ljudstva Naxi. Obiskali smo slavnega zdravilca Dr. Ho-ja. Po pogovoru in kratkem pregledu, nama je vsaki pripravil zdravilni cajcek in navodila za zdravo zivljenje. Tanji masazo, Andreji pa manj stresno zivljenje. Don't worry be happy.
A dneva se ni bilo konec, saj smo obiskali se cudovito Pagodo nad mestom. Pofotkali sva cudovite bonsajcke in urejen park ter tekli v shopping.
Jutri (danes, ker Ivana malo zamuja z objavo, za kar se vama iskreno opravicujem ;-)) grema na dvodnevni treking v sotesko Tigrov skok, kjer reka Yianzi tvori enega najglobjih kanjonov na svetu.
Porocava ...

Ni komentarjev: