petek, 20. julij 2007

KL

Nic ne bo s fotkami, ker ta racunalnik ne zazna fotoaparata. Bova poskusili se kje drugje. Mogoce.

Pravkar sva bili na PATRONAS TWIN TOWERS (451.9 m), na veznem mostu med stolpoma, v 41. nadstropju (od 88-ih). Da sva dobili karte, sva morali vstati ze ob 6.30 zjutraj (Andreja ima se sedaj zalepljene oci :) in cakati v vrsti do 9h. Da sva lahko sploh sli danes na ogled stolpov. Uspeli sva dobiti se kar normalno uro: 10.45. Bilo je vredno vstajanja... Razgled je bil precej osupljiv, malo je poscemelo po trebuhu, ce si pogledal gor\ dol. Cisto na vrhu se stolpa v primeru mocnega vetra premikata za malo vec kot pol metra. Vodic je rekel, da je to precej cuden obcutek (hopsi-dopsi sem in tja po nebu). Lastnik je Patronas, naftna druzba. Razumljivo, od kod ima Malezija toliko denarja (Tanji se ne zdi Malezija tako bogata, Andreji pa. Se ob pisanju tega kregava, ali je ali ni Malezija bogata...) Toliko o tej svetovni znamenitosti Malezije.

Vceraj sva si ogledali v Kuala Lumpur Tower oz. Menara KL (visok 421m, razgled z 276 m) lokalno folklorno skupino. Igrali so igrali, malezijska banda, plejsali so plejsali... in Tanja zraven :) boste videli slike in filmcek.

Na Tanjino zeljo greva popoldan v Lake Gardens ter v vrtove orhidej in hibiskusa. Pa saj bo pasala sencka in malo pocitka ob popoldanski vrocini.

V bistvu nama je Malezija oz. Kuala Lumpur zelo vsec - glede na ne prevec pozitivna mnenja na forumih in blogih, zato bova tu do sobote. Potem pa Singapur...

Se malo tric-traca: V hostlu imava oz. sva imeli do danes zelo nadlezno cimro (spiva namrec v dorms). Prihaja iz Svice in je polna sama sebe ter komentarjev o vsem... Ko sva ji povedali, da potujeva samo za slab mesec, naju je oznacila za "japan holidays" = v kratkem casu videti vse. Priti, poslikati in odhiteti naprej. (Saj bi bili dlje, ce bi imeli toliko denarja in casa kot ona.;) Hkrati pa je osladno prijazna, z vedno prisiljenim nasmehom.. No, saj je ni vec in sva trenutno kraljici v sobi.

6 komentarjev:

nina pravi ...

nc tarnat... svicarki kr zagrozita, da ce nebo pridna bo morala izdelovat ricolo(baje da svicarji to znajo:)
doma je vse po starem... precna pac ne nudi majajocih se stolpov, vrtov orhidej in hibiskusa... ima pa zanimive prebivalce, ki popestrijo se tako siv dan:)- a se zmenmo za ogled?

ivana pravi ...

Pozdravcek v Malezijo/KL oziroma Singapur. Lepo se mejta in uzivajta se naprej. Za Svicarko (in njej podobne) se pa ne obremenjujta. Potujta, slikajta in hitita naprej :-), kakor sta si zadali.
Lupcka obema

P.S. In se pozdravcek od Katje&Milana

Unknown pravi ...

pozdrav...tukaj sva z malarjem alesom...in se čudiva vajnim dogodivščinam....drugič pa naju vzemita zraven!!!

BOJANA pravi ...

Lepo pozdravljene Cetinke,
se vama opravičujem, da se vama nisem nc javla in nic komentirala..sem bla tudi sama na dopustu, sicer v drzavi vajne tecne cimre, ki sta jo ocitno ze pregnale (bravo slovenke)!!!
jes bi tudi bla tam gor ziher je full mogocna arhitektura a???
No sej tud men ni blo nc slabga v Svici, mislim, da je bil polet z padalom usoden zame in sem mal znorela nad tem občutkom, ki je res nor...no pa pustmo to.
zdej bom ziher bolj spremljala vaju in Simono in seveda tudi kej komentirala.
LP uzivita

Andreja pravi ...

ojla folk, samo, da vas pozdraviva predno greva ven...sva v singapurju (zvecer vec...je)

nina:kar zmenimo se za ogled precne: si lahko rezervrava termin za petek?

bosko:a si v sluzbi!!!????

bojana: a z matejem si letela? SUPER! porocas, ko prideva!!!

ivana: stara, se zate narediva eno fotko; tvoj dopust se pa tudi bliza :)


lp

teja pravi ...

hej punci,

je zivljenje tam boljše, lepše, mirnejše? pa ne mislim z materialne strani...

raziskujta svet pa sebe v njem še naprej,

t