sobota, 7. julij 2007

BANGKOK

LEP POZDRAV IZ BANGKOKA!!!
Prvi ogledi so opravljeni. Za nama je BUDHA - dan. Videli sva stojecega, smejocega, lezecega in se kaksnega budho :-) Ce koga zanima: WAT INTHARAWIHART, WAT SAMPHRAYA, WAT PHO, GOLDEN MOUNT. Prehodili (ker v prosem casu radi hodiva ... haha) sva ze pol Bangkoka. 7 milijonsko mesto, vedndar midve ga bova kmalu obvladali :-)
Imava tudi nov deznik (enega pa spravljenega varno v nahrbtniku), ker naju je ujel dez. To je nekaj, cesar v dezevni dobi res ne mores pricakovati :-) Sva pa uspesno zbarantali ceno s 350B na 100B (1B je pribl 5.5SIT). Dobrno so naju zdresirali v Maroku.
Bangkok ima dve vrsti prebivalcev-domacine in turiste. Ljudi je ogromno, tudi Slovence sva ze slisali. Nasli sva ugodno sobo, ki ima okno s pogldom v jasek in na hodnik. Ampak kdo pa prezivlja cas v sobi na potovanju?! Mogoce se zjutraj vseeno seliva ... V vsakem primeru pa greva jutri na izlet: most na reki KWAI, jahanje slonov, po reki s splavom in poceli bova se veliko drugih stvari.
Poskusili sva slavno, slastno tajsko hrano. Za zacetek spomladanski zavitki in banana pancakes. NJAMI :-)

LP T&A

P.S.
odkrili sva jih...barabine. Enemu je uspelo ... naju nategnat ... Mimoidoci prijazen gospod naju je v blizini neke znamenitosti preprical, da le-ta ni danes odprta, ker je kao nek praznik. Lahko pa si ogledava drugo znamenitost na drugi strani mesta, kamor pa bi naju peljal njegov prijatelj s tuk-tukom. Ugotovili sva, da je teh prijaznih gospodov vse polno (saj s naju na podoben nacin hoteli se veckrat prinesti okrog) in na tak nacin pac sluzijo denar. Nek drug backpacker je napisal (in se midve popolnoma strinjva), da nas vidijo kot hodece zaklje polne denarja!

Ni komentarjev: