sobota, 14. julij 2007

KO SAMUI

Da nadaljujeva, kjer sva ostali... Andreja je bila v BKK pri frizerju (za 600 SIT) in je sedaj prava Tajka v glavo :) No, morda bi kdo lahko rekel tudi, da ima frizuro kot Vzhodna Nemka (saj veste, kaj mislim..) :))))) Tomaz, ce bom nasla v Singapurju kaksne ipode, ti sporocim ceno. Zdaj pa si prepozen, skoda.
Iz BKK sva potem sli na otoke (cetrtek). Trenutno sva na tretjem najvecjem otoku in enem najbolj lepih in popularnih: Ko Samui, na cudoviti plazi (naselje) Lamai. Ze drugi dan naju je opeklo tako, da sva celi rdeci. Res sva bili ves cas v senci!!! (Cist zares!) In nimava pojma, kako se je to zgodilo. Spiva v bungalovckih, dikretno na plazi - ful ful lepo. Pogled je na kokosove palme , pesceno plazo in modrozeleno morje. Ja, raj je raj na Ko Samui. Zveceri se ze okoli 19h-20h. Takrat pijeva pivicke, kaj poglodava in opazujeva nebo, veckrat razsvetljeno z lampioncki (precej velike zarece stvari, ki se dvigajo v nebo in so zelo lepe).

Od problemckov lahko napiseva samo nekaj komarjevih pikov, ampak te probleme je imela samo Andreja. Tanja ni imela nobenega pika (so se me pa privoscili bed/bugs v BKK).

Tanja si je danes privoscila na plazi tajsko masazo celega telesa z oljem (pribl. 1000 SIT / ker je low-season in so malo spustili cene, sicer je drazje). Uzivala je tudi s pogledom na morje. (No, vemo, cesa ne dobi za rojstni dan:)

Jaz, kafetkarka, se nehote odvajam od prave kave in sem trenutno na Nescafe/ju, da ublazim krizo. Pa ta toliko bolj pase.

Samo se par besed o tukajsnjem sadju. Se en lokalni uzitek... Ne veva sicer imena, ima pa kosmat debel olup, notri pa je prosojno belo meso v obliki jajca s koscico. Malo je podoben liciju. Zelo okusno!

Jutri se odpravljava dalje. Zenska, ki nama je v pristaniscu (ob prihodu na otok) prodala nastanitev v teh rajskih bungalovih in prevoz do tja, je pozabila omeniti, da si morava nazaj poiskati prevoz sami. Na kratko samo, oditi z otoka je precej tezje in drazje kot priti na njega. Ampak nama je uspelo. Kot vedno :) Jutri sibava na slavni otok Phi Phi (kjer so snemali film The Beach). To je zadnja postojanka pred Malezijo in se zadnji dnevi sanjskih pocitnic-polezavanje na plazi.
Tanjin dodatek-anekdota: zadnjic me je Andreja vprasala na plazi, kaj pocnem. Pa sem rekla, da pisem dnevnik o tem, kaj delava tu. Njen komentar je bil: To je pa zelo tezko ((ne delava nic:)))

LEP POZDRAV.

PS 1: Simoni: Ja, bili sva blizu KhaoSan / na sosednji ulici, ki je bolj mirna. Ceprav prvi dan tudi od miru ni bilo nic, ker je imel prvi hostel spodaj ogromno restavracijo, rest/room, zur-prostor (all in one). Ker se ne bomo vec videle, ti zeliva lepo in varno pot. UZIVAJ! Pa omisli si blog:)

Lep pozdrav vsem, se posebej KURAM!

ps 2: PET UGOTOVITEV O TAJSKI (ugotavljalaAndreja na plazi):
1. Tajci so nori na klime, zato hitro staknes prehlad.
2. Cistoca jim ni na prvem mestu. Na sreco imajo lepe naravne znamenitosti in bogato zgodovino.
3. Renome tajske masaze ni iz trte zvit.
4 in 5. sledita naslednjic.

6 komentarjev:

ivana pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.
ivana pravi ...

Cau popotnici Cetinki!

Vidim, da vama nic ne manjka...uzivata in se crkljata. In obcutek imam, da se perfektno znajdeta. Pa se nas (pogosto in podrobno) obvescata o vsem, tako da imam na momente obcutek, da sem zraven. Super!
Kako pa kej domacini, turisti, "mobilne" znamenitosti ;-)?
Lepo se mejta se naprej.
Papa :-)

Unknown pravi ...

Sej se ne more primerjat z vajino Tajsko, pa vseen..
Midve sma tut rdeče, čeprav sma RES sedele v senci, ble sma na morju (1 dan), zdej grema pa še na bolšjaka v LJ!
Zdej sam še razmišljama, kdo naju bo zmasiral;)
Lupčke
Nina&Sasa

Simona pravi ...

ola!
kapkunka za lepe popotniske zelje, raja kakrsnega uzivata vidve verjetno ne bom, bo pa definitivno zabavno. blog zacuda obstaja (gljej mejl), koliko bo poln pa se vem, odvisno od tamkajšnjih razmer.
cmok!

tamara pravi ...

Ola ola pohajacki!
Koncno sem prsla do interneta :) a mislila na vaju. Bla na morju, na otoku brez interneta :) in oni bi radi v Evropo :)
Vse prebrala in slikce tud pogledala. Vidim, da uzivata. Juhu!!! kar tako naprej! Upam, da sta ful zumirali, ko sta se na slonu slikali, da vaju bo kaj videt :) za masazo vama pa ful zavidam...
Za zdaj pa konc, ker borba za racunalnik velika, dobro, da sva le 2 haha papa se pisemo

teja pravi ...

slovenci na svedskem najraje pripravljajo kislo zelje pa pecenko, pa potico...

kaj pa vidve, a ze kaj pogresata mamino juhco?

pazta nase,
t