nedelja, 22. julij 2007

SINGAPUR

Pozdravljeni ljubitelji cistoce, urejenosti, reda in nadzora... To je SINGAPUR! V jutranjih urah sva zapustili Kuala Lumpur, takoj ujeli bus za SG in ob 1 pm srecno prispeli na otok.
4 milijonsko mesto, drzava in otok v enem, ki se razprostira 45 km od zahoda proti vzhodu (in obratno) ter 25 km od severa proti jugu (in tudi v nasprotno smer :) Skupaj ga drzijo shopping-centri, restavracije, hoteli in nekaj parkov... Ampak vse skupaj je precej ocarljivo. Ulice so res ciste (ampak ne bi bili midve, ce ne bi nasli tudi kaksnih smeti :) , ljudje ne mecejo svinjarije po tleh (imajo zelo visoke denarne kazni, kar se je izkazalo ocitno za precej ucinkovito). K vsemu skupaj pripomore tudi vseobsezni video-nadzor. Ulice, zgradbe, hodniki, sobe...vse je pod kamero. Se najina terasa (vec o tem kasneje). En velik Big Brother. Lahko bi rekli Big Brother Country. (Ampak o tem ne razmisljava prevec, ker taksno stanje tu pac je in ga je treba sprejeti...)
Nasli sva hostel (najcenejsi - 11 S$ oz. 5.5 EUR), brez proste sobe in prvic na tem potovanju spiva na terasi. Seveda imava posteljo, samo namesto ventilatorja naju bo hladl svezi vetric. Na terasi imava precej cimrov, ki ga pridno zingajo. Prav prijetna druscina: simpaticen fant iz Cile (hm..kdo so prebivalci drzave Cile?) , zgovoren Kolumbijec (ki ze 7 mesecev potuje po Avstraliji in Aziji), glasen American, ki potuje ze vse zivljenje in to namerava poceti se naprej (v nadalje placan kot mednarodno manager), Americanka, vsi pa so silno prijazni. Koncno po dolgem casu se pozna, da niso Anglezi v prevladi. Pase :) Ugotavljava, da vsi potujejo za dooolgo casa (beri vec kot 6 mesecev), kar si mi pac ne moremo privosciti. Hm..se bo treba preseliti v katero drugo drzavo ali pa spoznati kaksnega tujca :)
Slike pa pripneva jutri (ce bo cas, ce bo fraj racunalnik, ce ne bova kje zagreznili, ce bo Tanja napolnila baterije na foticu itd.)

6 komentarjev:

Andreja pravi ...

TOMAZ, v singapurju je tud mal ceneje elektronika. Te se zanima Ipod? lahko pogledam za cene?

Andreja pravi ...

Tina, ko nama bo ratal iti na kavo pa sledijo se podrobnosti potovanja in slike seveda. uzivaj pocitnice :-)

nina pravi ...

ja punci... pa se kaj pridruzita veselemu zinganju na terasi? je hudic ce tile popotniki ne znajo pridit domov... potem takem odpade zastonj prenocisce ko prides v njihovo drzavo...sment

Andreja pravi ...

nina, seveda sva se pridruzili za nekaj casa...ne pozabi pa, da smo v SG, kjer stane ena piksna najcenejsega piva priblizno 600 SIT. HALOOOOOO, a so nori!? sej so naju tud ven povabili (pa so lustni fantje)...a si predstavljas kolk sele v baru stane alko??? Jaz tud ne... :-) ajt mala, sparaj se za skupno morje. jaz se ze drugic lupim :-)

tamara pravi ...

hojlapohajacki! me par dni ni blo, a ko pridem skocim gor in juhu se veselim vajinih zgodbic.ja une plaze-bi se kar pridruzila se posebno danes,mam tigra na obisku :). jutri greva v hribe za par dni pol pa se na morje, ker z najino selitvijo ne bo se nc do sredine avg. ma sej pase, ker je takooo vroce :) na terasi slisim, da pesto :) andreja kako pa kaj s kavico a si dobila kako pravo za dusco al je bolj brozgica? nc uzivajta se naprej in en pozdravcek v Singapur! Papa

Andreja pravi ...

tamara: no vidis, da se je vse lepo izteklo-glede stanovanja...uzivaj na morju. lih sva se z americanom pogovarjala, da samo brozgo od kave pijemo...ne, ni prave kave...samo nesscaffe...ma bol kot nc :-)