četrtek, 24. julij 2008

La Habana

Še vedno nisem na starih tirih, pa so me ljudje že zasuli z delom. Pa še debelega Harryija Potterja moram prebrati. Da o količini spanja sploh ne začnem. Moj dan je preprosto prekratek. Zvečer pa še kakšno pivce ali prireditev, ki jih poleti Celje ponuja. Sej je fajn, sam mal moram jamrat. :))))


Dnevnik je še vedno odprt na stani od Havane. Pravkar se nasmiham ob zapisu: "Med ogledovanjem in iskanjem starega dela mesta, sva se malce izgubila. Slednje se je izkazalo za izredno dobro stvar, saj sva našla tržnico s sadjem. Kupila sva nekaj rumenih in zelenih banan ter gromozansko velik mango. Tako velikega, sočnega in dobrega manga še nisem videla. Njamni. Pri bananah pa sva malo mimo udarila. Nič kaj okusne niso bile. Zelene niso bile niti užitne." Btw: za mango sem plačala 5 CUP- pesos nacional (1EUR=1,41 CUC, 1 CUC=24 CUP).
V Havani sva se tudi navdušila nad jastogom. Odlična večerja. Priporočam. Ampak bo potrebno leteti na Kubo, saj je v Sloveniji precej drag in ne tako zelo okusen (Zmago že ve!). Si lahko mislite, kaj sva imela ob večerih na krožniku. Jastoga na sto in en način; na žaru, kuhanega, v omaki ... Vedno pa postrežen z rižem, fižolovo juho in solato (avokado, kumarice, stročji fižol in paradižnik, če sva imela srečo). Sama sem se dvakrat še matrala s piščancem. Potem pa prešaltala na škarpeno in lososa.
V Havani so naju nasračkali, da imajo "najboljši" sladoled ever. Malo skeptična-iz strahu po diareji-, sva se sprehodila do parka Cappelia. Lep park. Sladoled - nič posebnega.
Kdaj vas je nazadnje zbudil petelin za dobro jutro?! Naju vsako jutro. Naj še enkrat omenim, da sva stanovala v večstanovanjski hiši. Lastnica je imela na terasi nekaj kokoši in petelinov.
Zadnji večer v Havani (na Maleconu) se nama ga je uspelo tudi veselo napiti. Že nekaj večerov sva opazovala domačine, kako cuzajo rum iz majhnih tetrapakov. Hm, zakaj pa ne?! In sva si tudi sama kupila tri majhne tetrapake ruma. Bila sva izredno pogumna. Kaj pa je majhen tretapakec ruma za naju?! No, da o posledicah niti ne govorim. WC školjka je bila vso noč Zmagova najboljša prijateljica. Kar ni je nehal objemati. :))))))
Bila je izredno pestra noč in težko jutro (auč, tiger je bil ves čas z nama v avtobusu), saj naju je čakalo pet ur vožnje do naslednjega mesta.

Nacionalno geslo: Patria y Libertad - Domovina in svoboda.

... se nadaljuje

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Andreja jedla ribe? Andreja jedla jastoga? Hm...si bla še kej fajhna od ruma, ko je bil čas za večerjo?

Da ne bo narobe razumljeno- itak da je super fajn, da si jedla morsko hrano!
Zdaj imaš pa še dober razlog, zakaj pri nas tega ne ješ: ti ješ takšne jedi samo če gre za kubanske specialitete.

Anonimni pravi ...

a ti sploh veš kako drag je jastog v slo?!