četrtek, 31. julij 2008

VARADERO

VARADERO. Najbolj znana turistična destinacija. Od Havane je oddaljena le dve uri vožnje. Slovi po prelepi 30 km dolgi peščeni plaži in velja za pravo turistično meko. Baje je celo Al Capone tu našel svoj prostor za oddih. Na to letališče se zgrinjajo letala z vseh strani sveta, razen iz ZDA, od koder so leti prepovedani. Veliko turistov se odloči za 14-dnevno počitnikovanje po modelu "all inclusive". Prepoznaš jih po zapestnicah najrazličnejših barv.
Ljudje se med sabo razlikujemo. Naše želje in potrebe so različne. In prav je tako!

Hmmm, kaj več pa je o Varaderu že težko povedati. Tukaj sem se hotela ustaviti za nekaj dni in lenariti na sončku ter nebeški plaži. Na plaži je bilo polno smeti. Zanimivo pa je bilo opazovati domače turiste, ki so se v majhnih skupinah z litrom ruma ali piva odpravili v vodo (voda jim je segala nekje do jošk) in ga cukali. Prazne steklenice pa so samo letele ... :-)
Mesto je bilo eno veliko razočaranje. Vsaj zame. Skoraj tri ure smo iskali cenovno sprejemljiv hotel. Case Particular so tu prepovedane že od leta 1998 (letnica - se mi zdi). Našli smo cenovno sprejemljiv hotel (s ščurki), kjer smo ostali le dve noči. Zanimiva pri tem pa je cena (in ne ščurki). Prvo noč je znašala 58 CUC (42 EUR), drugo noč, ker naj bi se začela visoka sezona, česar nam prejšnji dan seveda niso povedali, pa kar 70 CUC ( 50EUR). In tako smo z veseljem pobrali šila in kopita ter se podali v Matanzas.
... se nadaljuje

V Sloveniji je povprečna življenska doba 74,9 leta, na Kubi pa 76,2.
(to sem prebrala v enem članku, ki sem ga iztrgala iz PIL-a nekaj mesecev nazaj; žal nikjer ne piše kdo je avtor; vsekakor pa je fenomenalen članek)





Ni komentarjev: